Creëer sfeer met een streepje muziek

Stel je hebt een digitaal scherm in een winkel, wachtzaal, refter of andere collectieve ruimte. Je creëert leuke content die in het oog springt en zowel informeert als entertaint. Engaging content die je doelgroepen aanspreekt. Precies volgens het boekje, top.

Muziek of muzak?

“Zonder muziek zou het leven een vergissing zijn” zei Nietzsche. Anders gezegd: soms kan het ook interessant zou om jouw boodschappen te laten vergezellen van achtergrondmuziek. Visueel wordt audiovisueel en dus nòg krachtiger indien de omstandigheden dit toelaten.

Uiteraard is audio mogelijk met Oscart digital signage, op velerlei manieren. We zetten er een aantal op een rijtje en geven enkele tips voor goede audiocontent.

Via de mediabibliotheek

Wist je dat je ook videobestanden kan gebruiken als audio? Je creëert een nieuwe zone, kiest de videowidget en selecteert één of meerdere vooraf opgeladen MP4 bestanden (of ander formaat). Maak deze zone pixelgroot zodat ze onzichtbaar is en/of plaats de pagina in de achtergrondlaag van een playlist.

Tip 1: heb je nog MP3 audiobestanden? Je kan via gratis online websites makkelijk MP3 bestanden omzetten naar MP4 en in Oscart gebruiken. Zoek in Google op ‘convert MP3 to MP4’.

Via YouTube

Ook YouTube filmpjes kan je toevoegen aan jouw Oscart mediabibliotheek. Je laadt dan geen bestand op maar een link, nl. de url van het YouTube-filmpje. Je volgt dezelfde procedure zoals in de voorgaande paragraaf maar je gebruikt uiteraard de YouTube-widget i.p.v. de video-widget.

Tip 2: je kan niet enkel YouTube filmpjes maar ook YouTube playlists in de mediabibliotheek opladen.

Via (audio)streams

Wil je een stapje verder gaan en dynamische audiocontent brengen, dan kan je ook audiostreams inzetten. Hetzij een interne stream van een mediaserver op jouw lokaal netwerk, hetzij een externe die publiek toegankelijk is. Zoek in Google op ‘free audio streams’ en je vindt er heel wat. Kopieer de url van de stream die je wenst te gebruiken en laadt die op in de mediabibliotheek. Vervolgens kan je dergelijke streams gebruiken met de stream-widget die zowel video als audio ondersteunt.

Tip 3: luister naar de VRT radiozenders via Oscart. Hier vind je een uitvoerige lijst: https://www.vrt.be/nl/aanbod/kijk-en-luister/radio-luisteren/streamingslinks-radio/ 

Technische vraag of een probleempje? Contacteer onze support.

Interesse in Oscart en je wenst meer info of een demo? Geef maar een seintje!