Corona-proof livestream in woonzorgcentrum Sint Vincentius

Op 27 september 2020 werd naar jaarlijkse traditie de patroonheilige ‘Sint Vincentius’ gevierd in het woonzorgcentrum. Door het coronavirus konden de bewoners en flatbewoners deze editie niet samen vieren. Sint Vincentius ging op zoek naar een oplossing om de bewoners op een veilige manier toch een geslaagd feest te bezorgen. 

Hiervoor deden ze een beroep op Oscart Group, voordien bekend als Tele-Signal Electronics(Tele-Signal fuseerde op 1 september 2020 met zusterbedrijf Oscart en bundelt nu binnen Oscart Group totaaloplossingen voor software en hardware onder één dak). Oscart Group leverde al jaren televisies en digital signage oplossingen aan de GVO-groep en ging mee op zoek naar een corona-proof oplossing voor het Sint Vincentius feest.

 

Live stream infokanaal

Om elke bewoner te kunnen laten meegenieten van de festiviteiten, installeerde Oscart Group via IPTV een live stream infokanaal voor alle tv’s. Ook een blu-ray speler, camera en server (om centraal de instellingen te kunnen beheren) werden voorzien.

Ondanks een naderende deadline en enkele technische uitdagingen zorgden de techniekers van Oscart Group voor een keurig afgewerkt geheel. Dankzij de installatie kon het woonzorgcentrum tijdens het feest de eucharistie met de camera opnemen en rechtstreeks uitzenden op het infokanaal van de woonhuizen en de kamers. Nadien kwam een zanger optreden en konden de bewoners en flatbewoners op dezelfde manier meegenieten vanuit hun kamer of vanuit de gemeenschappelijke ruimte van het woonzorgcentrum. 

Bovendien kon Eveline Breye, directrice van Sint Vincentius, een live speech geven via het infokanaal. Op deze manier slaagde het woonzorgcentrum er in samenwerking met Oscart Group toch in om de bewoners tijdens deze isolerende tijden een aangename dag te bezorgen.

 

Een éénmalige investering, 1.001 toepassingen

Een infokanaal en digital signage kunnen een sterke meerwaarde bieden tijdens corona, zo bevestigt ook het woonzorgcentrum. Het live stream infokanaal zorgde voor een geslaagd feest en zal ook een troef blijven voor Sint Vincentius. Zo konden de bewoners onlangs een yogasessie meevolgen en naast live evenementen kunnen ze ook genieten van films via blu-ray. 

De centrale beheersserver zorgt er op zijn beurt voor dat er door het personeel geen rondgang van de kamers hoeft gedaan te worden. Informatie en nieuwtjes kunnen eenvoudig in elke kamer gedeeld worden met de bewoners aan de hand van het Oscart-cloudplatform. Het woonzorgcentrum heeft ook voor de toekomst nog plannen met het infokanaal, zoals het oprichten van een eigen radio met verzoeknummers en het afspelen van kerst- en nieuwjaarswensen. Kortom, in deze onzekere tijden is duidelijke informatie en de nodige entertainment onmisbaar, een audiovisuele oplossing op maat kan hierbij een belangrijke rol spelen.

Ontdek zelf de kracht van digitale schermen

 

Technische vraag of een probleempje? Contacteer onze support.

Interesse in Oscart en je wenst meer info of een demo? Geef maar een seintje!