OCMW Menen

OCMW Menen logo

In België biedt het OCMW een breed gamma aan sociale diensten aan, van financiële en medische ondersteuning tot huisvesting en juridisch advies. Als onderdeel van hun aanbod beheren ze ook verschillende verzorgingshuizen voor ouderen. In 2014 begon OCMW Menen met de bouw van Andante, een nieuw woonzorgcentrum aan de rand van de stad. Omdat ze hun bewoners een comfortabele thuis willen bieden, gingen ze op zoek naar een dienstverlener die hen kon helpen bij het opzetten van een IPTV-oplossing op de kamer.

Uitdaging

Als systeemintegrator met bijna 40 jaar ervaring in oplossingen voor ziekenhuizen, hotels, gevangenissen en nog veel meer, had Oscart een diepgaand inzicht in alle mogelijkheden die IPTV te bieden had. Ze daagden het OCMW uit verder te denken dan entertainment op de kamer en na te denken over de manieren waarop Philips Professional Displays zouden kunnen worden gebruikt om het dagelijkse leven van de bewoners te verbeteren, zonder extra werk te creëren voor het personeel van Andante.

OCMW Menen screens by Oscart

Oplossing

Om dit te bereiken, implementeerde Oscart een complete oplossing die inspeelt op de behoeften van het zorgcentrum, de bewoners en hun bezoekers. De nieuwe opstelling omvatte Philips televisies in de ruimte, displays en bewegwijzering in algemene ruimtes, aanraaktoepassingen voor eenvoudige interactie. Zoals beloofd, gaat het nieuwe systeem veel verder dan entertainment op de kamer. Oscart creëerde bijvoorbeeld een aangepast informatiekanaal voor Andante. Via het eenvoudig te gebruiken contentbeheersysteem kan het personeel de bewoners updates bieden via hun televisies, zoals dagmenu’s en aankomende evenementen. De televisies op de kamer zijn ook gekoppeld aan een touchscreen-service bij de receptie, de People Locator. Wanneer bezoekers arriveren, gebruiken ze het scherm om aan te geven wie ze bezoeken, waardoor de bewoner automatisch wordt gewaarschuwd dat een bezoeker onderweg is. Via hetzelfde systeem is het zelfs mogelijk om foto’s en persoonlijke berichten te verzenden.

OCMW Menen screens by Oscart

Voordelen

Een enkel systeem met enorm veel mogelijkheden: Oscart gebruikte een professioneel IPTV-netwerk met professionele schermen van Philips voor uiteenlopende behoeften, van bewegwijzering en entertainment tot communicatie met bewoners.

Een nieuwe manier om met bewoners om te gaan: de innovatieve People Locator geeft de bewoners gemoedsrust door hen te waarschuwen dat bezoekers langskomen. Het maakt het ook gemakkelijker voor bezoekers, artsen en andere (medische) medewerkers om snel een specifieke bewoner te vinden.

Eenvoudig te gebruiken contentbeheer: van het updaten van hun aangepaste informatiekanaal tot het plaatsen van het menu van vanavond, maakt het Oscart content management systeem het gemakkelijk voor het personeel om nieuwe informatie aan de displays toe te voegen.

Een langdurig, full-service partnership: van het veld en de implementatie tot voortdurende ondersteuning, Oscart werkte nauw samen met OCMW Menen bij elke stap. De langdurige samenwerking tussen Philips en Oscart is ook cruciaal geweest voor het overwinnen van uitdagingen en het ontwikkelen van creatieve, waardevolle oplossingen voor Andante.

Oscart kijkt ernaar uit om de informatie- en entertainmentbehoeften van Andante en zijn bewoners nog jarenlang te kunnen ondersteunen.

Technische vraag of een probleempje? Contacteer onze support.

Interesse in Oscart en je wenst meer info of een demo? Geef maar een seintje!