Billiet-Vanlaere / Cosy & Trendy

Billiet logo

Billiet-Vanlaere NV is importeur en voorraadhoudende groothandel in huishoud-, horeca-, geschenk- en seizoensartikelen. Het West-Vlaamse groeibedrijf is voornamelijk actief in de Benelux, Frankrijk en Duitsland. Recent onderging de showroom in Tielt een grote metamorfose met unieke inrichting en innovatieve, weldoordachte concepten op het vlak van winkelbeleving. Oscart werd exclusief door Billiet geselecteerd als partner voor alle digitale beeldschermcommunicatie op de winkelvloer.

Défi

De showroom van Billiet is maar liefst 4.275 m² groot over meerdere verdiepingen. Eind 2021 onderging deze een complete vernieuwing met revolutionaire concepten waarbij uitgekiend ‘category management’ ook op de winkelvloer werd doorgevoerd. Verschillende types producten en merken werden ondergebracht in opvallende, visueel afgebakende corners waarbij klanten een sublieme, digitale winkelbeleving ervaren.

Solution

Meer dan 50 touchscreens verspreid over de gelijkvloerse, 1ste en 2de verdieping werden strategisch en naadloos ingewerkt in elk van de corners. Deze schermen worden aangestuurd door het cloud platform van Oscart en brengen niet enkel digitale signage content zoals productinformatie en bewegende beelden. Bovendien – en dit is een unieke toepassing in de signage en retailwereld – is er ook een indrukwekkend interactief luik. Wanneer een klant met zijn handterminal een productcode scant (via een barcode), verschijnt op het nabijgelegen scherm automatisch alle detailinfo van het desbetreffende product. De klant kan door deze info op het touchscreen bladeren met vingerbewegingen. Via datzelfde touchscreen kan hij ook het product bestellen, z’n winkelmandje bekijken, enz. Wanneer het touchscreen enige tijd niet meer wordt gebruikt, verschijnt de reguliere signage content opnieuw.

Met andere woorden dit is een bijzonder fraaie toepassing van de geavanceerde mogelijkheden die Oscart met z’n cloud platform voor digitale signage biedt, en van de integratiemogelijkheden met andere, bestaande platformen.

Daarnaast plaatste Oscart ook een indrukwekkende videowall van 3 x 3 49” schermen in de Thermos King zone en meerdere fraaie infoschermen in de inkoms op de verschillende verdiepen (schermgroottes van 43”, 55” en 65”).

Avantages

Christoph Billiet, CEO Billiet-Vanlaere NV: “Onze showroom hebben we volledig hertekend om onze klanten de ultieme beleving te bieden. De strategisch geplaatste slimme aanraakschermen van Oscart zijn hierbij de kers op de taart. Bovendien laten de schermen toe om ons scansysteem te koppelen met de webshop en zo onze klanten toegevoegde waarde en beleving te bieden.”

Vous êtes stimulé ou souhaitez plus d’informations sur ce projet unique ? Alors n'hésite pas Contact enregistrer.

Question ou problème technique ? Contactez notre support.

Oscart vous intéresse et vous souhaitez plus d’informations ou une démo ? Donnez-en juste un signal!