Score with social widgets: cross-media marketing on the shop or business floor

Sociale media zijn immens populair en het gebruik ervan neemt nog steeds toe. Wist je dat uit een recente bevraging van IMEC blijkt dat meer dan 8 op 10 Vlamingen dagdagelijks gebruik maakt van minstens één chatdienst of sociale mediaplatform? Het hoeft dan ook niet te verbazen dat online of digitale marketing al lang de traditionele marketing van de troon heeft gestoten.

Uiteraard is jouw onderneming of organisatie actief op sociale media. Je interageert er met je doelgroepen, en adverteert op de platformen om jouw diensten, producten of merk bekend te maken.

Excellent nieuws! Vanaf nu kan je met Oscart de brug slaan tussen sociale media en on-site communicatie, dankzij de introductie van de nieuwe social widgets.

Social widgets: likes en feeds

Oscart 6.3 komt met drie nieuwe widgets:

  1. Like counters voor Facebook en Instagram
  2. Facebook feed
  3. Instagram feed

Like counters

Je kent misschien de fysieke, blokvormige social counters van enkele bekende merken zoals Smiirl of LaMetric die je af en toe op een opvallende locatie in een winkel of horecazaak ziet. Dergelijke counters hebben een bewezen positief effect op het aantal volgers en fans van sociale media. Zodra klanten of bezoekers dergelijke counter zien, hebben ze hierdoor sneller de neiging om een pagina ook effectief te liken of volgen.

Voortaan kan je exact hetzelfde bereiken met de slimme beeldschermcommunicatie van Oscart. Zodra je in jouw Oscart klantenruimte je Facebook bedrijfsaccount geautoriseerd hebt, kan je de nieuwe social widgets gebruiken. Met de like counters geef je weer hoeveel fans of volgers jouw pagina of account heeft. Deze waarde wordt realtime geüpdatet. Je kan de grootte, kleuren en symbolen aanpassen. Plaats de widget op een mooie achtergrond en je tovert een schitterende social counter tevoorschijn die als twee druppels water op een fysieke counter gelijkt.

Social feeds

Met de social widgets voor Facebookpagina’s en Instagram bedrijfsaccounts, breng je jouw posts ook meteen naar jouw digitale schermen op de winkel- of bedrijfsvloer. Je kiest hoeveel posts je wil zien, hoe groot ze moeten afgebeeld worden en klaar. Zodra je een nieuwe post op sociale media publiceert, verschijnt die nu ook onmiddellijk en automatisch op je Oscartschermen, inclusief aantal likes en posttekst.

Maximaliseer conversie

Door sociale mediamarketing te combineren met digital signage sla je als het ware de brug tussen online en on-site marketing. De Oscart social widgets zijn krachtige instrumenten om de interactie met en conversie van jouw doelgroepen te maximaliseren, zowel B2C als B2B. Ook de mogelijkheden om hiermee succesvolle acties en campagnes te voeren, worden enkel beperkt door je verbeelding en creativiteit.

Binnenkort brengen we enkel succesverhalen ter inspiratie. Hou onze website in de gaten en schrijf je in voor onze nieuwsbrief zodat je hiervan op de hoogte blijft.

Wens je een vrijblijvende demo? Uiteraard is dit mogelijk. Neem Contact op en we maken graag de nodige tijd vrij om jou te overtuigen van het belang en de meerwaarde van digital signage van Oscart in de communicatiemix van jouw onderneming

Technical question or problem? Contact our support.

Interested in Oscart and would you like more information or a demo? Just give one signal!