How can you better involve employees?

In een onderneming is de interne communicatie tussen en met medewerkers van het grootste belang. Niet enkel om de gehele organisatie goed te informeren maar ook om een vinger aan de pols te houden en medewerkers te motiveren en enthousiasmeren. 

Zeker wanneer er krapte is op de arbeidsmarkt is een goede interne communicatie ook erg belangrijk in het kader van aanwerving en retentie. Je wil je medewerkers tevreden houden!

Digital signage is een belangrijk deel van de oplossing

 

Dankzij digital signage kan je de interne communicatie vereenvoudigen en centraliseren. Met slimme communicatie via strategisch geplaatste digitale schermen, kan je medewerkers motiveren, de band versterken of hen enthousiasmeren om een bepaald doel te bereiken.

Hoe? We geven 5 tips.

 

1. De aandacht trekken

Trek de aandacht met in het oog springende beelden op jouw schermen. Met Oscart is dit kinderspel. Je laadt je mediabestanden op en plaatst deze en andere ontwerpobjecten vliegensvlug op je pagina’s. De talrijke widgets in Oscart zijn niet alleen gebruiksvriendelijk maar laten ook toe om de kleinste details goed te zetten. Je kan uiteraard ook beeld en geluid combineren.

2. Huisstijl gebruiken

Jouw huisstijl is snel doorgevoerd door het gebruik van templates en/of wizards en eventueel door pagina’s te stapelen (waarbij je bijvoorbeeld een transparante pagina met bedrijfslogo in de toplaag plaatst). Uiteraard kan je ook in Oscart je eigen lettertypes opladen.

3. Motiveren

Breng niet enkel nuttige maar ook motiverende beelden naar de werkvloer! Communicatie die je doorgaans via andere kanalen brengt (e-mail, nieuwsbrief of ad valvas) kan je uiteraard beter ook via je digitale schermen tot bij je medewerkers brengen. Ook informatie of data vanuit software ontsluit je best zodat Oscart die ook op jouw schermen kan brengen en iedereen mee is. Enkele voorbeelden: vacatures, bedrijfsevents, productiegegevens uit een MES, vooruitgang van bepaalde doelen, enz. En het hoeft niet altijd ernstig te zijn. Breng zeker ook een beetje sfeer op de werkvloer: verwelkoming van nieuwe medewerkers, verjaardagen of jubileums van bestaande medewerkers, een medewerker die pas mama/papa is geworden, …

4. Video is queen

Content is king, video is queen. Hoeft het nog gezegd? Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. En bewegende beelden blijven nog langer in het geheugen hangen. Maak er overvloedig gebruik van! Oscart ondersteunt zowat alle gangbare afbeeldings- en videoformaten. Gewoon de bestanden in de dropzone slepen en je kan ermee aan de slag.

5. Dynamische content

Breng dynamische content naar je schermen. Zodat je je doelgroepen niet gauw verveelt enerzijds; maar omdat je er zelf ook nog weinig werk aan hebt anderzijds. Met Oscart breng je snel externe, dynamische en actuele content op al jouw digitale schermen. Met de social widgets, RSS of iFrame breng je bij elke impressie een verrassende indruk.

Technical question or problem? Contact our support.

Interested in Oscart and would you like more information or a demo? Just give one signal!